Tältguiden

Att välja rätt tält är en viktig del av förberedelserna inför dina friluftsäventyr. Här är några tips att tänka på när du överväger tält som Hilleberg Allak 2, Bergans Trollhetta 2 och Bonfus Duos. De har olika fördelar och vad som passar just dig lär du dig med erfarenhet. Därför rekommenderar vi att du hyr innan du investerar i ett tält som du ska ha i många år. 

 1. Vädertålighet:

  • Hilleberg Allak 2: Hilleberg är känt för sina tält av mycket hög kvalitet. Allak 2 är ett stabilt tält som klarar av de flesta väderförhållanden, inklusive snö och regn. Kupoltält som detta är självstagande och kan användas även på underlag där du inte kan sätta markpinnar, t ex på en klippa i skärgården. Det är en bra alternativ för dig som är intresserad av friluftsliv året runt eller prioriterar god säkerhet.
  • Bergans Trollhetta 2: Även Bergans Trollhetta 2 är konstruerat för att klara av tuffa förhållanden. Det är vattentätt och vindtåligt, vilket gör det lämpligt för tre-säsongers användning. Tunnetält som detta är också en beprövad konstruktion för hård vind men lite mer känsligt för vindens riktning.
  • Bonfus Duos: Bonfus Duos är ett tält som har en robust konstruktion och är utformat för att klara av både vind och regn. Det är ett pålitligt alternativ för olika väderförhållanden. Ryggåstält som detta är smart konstruerade för att tåla hårt väder och den här modellen har 16 fästpunkter för förankring av tältet. Tältduken är helt vattentät.
 2. Vikt:

  • Hilleberg Allak 2: Hilleberg-tält är generellt sett robusta men kan vara något tyngre än vissa lättviktsalternativ. Denna modell har en förlängd absid med mer utrymme för din utrustning. Detta kan vara värt att överväga om vikt är en avgörande faktor för din vandring.
  • Bergans Trollhetta 2: Bergans Trollhetta 2 är konstruerade för en relativt låg vikt, vilket passar dig som vi ha en lättare packning och bekvämlighet i kombination.
  • Bonfus Duos: Bonfus Duos är ett utpräglat lättviktstält med fokus på minimalism. Trots sin extremt låga vikt erbjuder det gott om utrymme och generös sitthöjd. Passar dig som prioriterar låg vikt och hög kvalitet i kombination. 
 3. Användarvänlighet:

  • Hilleberg Allak 2: Hillebergs tält är kända för sin enkla uppställning och användarvänlighet. Allak 2 är inget undantag och kan sättas upp snabbt och effektivt, vilket är särskilt viktigt om vädret förändras snabbt. Du reser både inner- och yttertält tillsammans vilket är smidigt. Tältet passar för dig som vill ha gott om utrymme och bäst möjliga inomhusklimat.
  • Bergans Trollhetta 2: Trollhetta 2 har en användarvänlig design med enkel och snabb uppställning. Även detta tält är konstruerat för att enkelt resa inner- och yttertält tillsammans. Detta gör det till ett bra val för de som vill undvika komplicerade procedurer när de är ute på äventyr.
  • Bonfus Duos: Bonfus Duos har också en smart design som gör det enkelt att sätta upp och ta ner. Istället för tältstänger använder du vandringsstavar för att sätta upp tältet. Det är generöst med utrymme och du kommer att tycka det är enkelt när du har satt upp det ett par gånger.

Hoppas du har blivit hjälp i ditt sökande efter rätt tält och om du ändå har frågor så är du välkommen att höra av dig till oss.